Watermelon salad
Ik ben dol op watermeloen! Gewoon lekker happen in een groot stuk, maar ook door smoothies, als ijsje of wat dacht je van deze watermeloensalade met feta en munt?
Deze frisse, zomerse salade is niet alleen een heuse dorstlesser, maar heeft een heerlijke en unieke smaak.
De combinatie van feta, verse munt en watermeloen is er eentje om te onthouden dus! Je kan de feta overigens ook vervangen door Hüttenkäse. Ook een absolute aanrader!
De hoeveelheden in het recept is geschikt voor ongeveer 4 personen.

-
1 kg watermeloen, in blokjes van 1 cm, zonder pitjes
-
ongeveer 10 blaadjes verse, fijngesneden munt
-
ongeveer 15 kleine blaadjes verse basilicum
-
300 gr feta of Hüttenkäse
-
1 rode ui in ringen gesneden
-
sap van 1 citroen
-
walnoten
-
3 el olijfolie
-
peper
BEREIDING
Snijd de rode ui in ringen en leg deze in het citroensap. Zet dit even apart.
Snijd de watermeloen in gelijke blokjes van 1 cm.
Verkruimel de feta of Hüttenkäse over de salade.
Pluk de blaadjes van de basilicum en muntplant. Doe deze door de watermeloensalade.
Voeg ook de rode ui toe aan de salade. Sprenkel nog een beetje citroensap over de salade, niet te veel.
Voeg de olijfolie toe en breng de watermeloensalade tot slot op smaak met peper.
Garneer eventueel met wat walnoten voor een extra crunch.
TIP
Voor deze salade geldt: hoe kouder, hoe lekkerder! Maar ook: hoe verser, hoe lekkerder! Maak je de salade ’s ochtends al klaar? Wacht dan met het toevoegen van de rode ui. De smaak trekt na een halve dag in de koelkast staan in de watermeloen en dat is zonde