Waar gaat Slow Living eigenlijk over? Sluit je ogen. Wat stel jij je voor als je dit woord hoort? Heb je een idee? 

Slow Living staat voor mij synoniem aan ont-stressen. Ont-stressen door het volgen van een Slow Lifestyle, puur & (h)eerlijke voeding, regelmatig bewegen, natural beauty, de meest relaxte hotspots, en natuurlijk een vleugje love, peace & happiness. Meer rust, ontspanning en gezondheid in je lijf & life. 

Geen gestress, geen gedoe en vooral(!) geen gezeik. Maar puur & simpel. Een zoektocht naar energiegevers en afscheid nemen van energievreters. Waar word je blij van? En waarom doe je dat dan niet vaker?

 

Waarom is slow living zo aantrekkelijk?

In de afgelopen jaren heeft Slow + Simple living een enorme boost gekregen. Logisch toch? We rennen allemaal rond als kippen zonder kop, we zijn uitgeput, oververmoeid, hebben dikke stress en de meeste van ons hebben het gevoel dat er iets ontbreekt.

Ondertussen, terwijl we proberen dat gat te vullen, rennen we nog harder, verwaarlozen we ons lijf met troep uit de supermarkt, zitten we teveel op onze reet en worden we dikker en ongezonder. We wachten tot ons lichaam echt gaat tegensputteren en ziek worden, om vervolgens een pilletje te halen bij de huisarts.

En toch weten dat we zo niet verder kunnen. Een eenvoudige, slow & simple lifestyle lijkt een mooie verandering in de hectische levens die de meesten van ons leiden (of lijden?), nietwaar? Eentje met minder zorgen, minder stress, minder schulden, minder spullen.

Slow Living elimineert het niet-essentiële om ruimte te maken voor wat er echt toe doet. In plaats van Slow Living te zien als iets om toe te voegen aan je to-do lijst, zie Slow Living als een NOT to-do lijst. Bewust kiezen voor minder, maar beter.

Wat is slow living

Snel is niet altijd beter.

Soms is het leuk om snel te gaan. Soms is het nodig. En dat is HELEMAAL OK. Slow Living betekent dan ook niet dat je alles maar heeeeel langzaam moet doen. En nee, daar heb ik ook geen tijd voor.

Wat Slow Living is, is een diepe overtuiging dat sneller niet ALTIJD beter is.

Slow Living gaat over leven in het juiste tempo. Het is het verschil tussen je  afspraken door een hamburger en vette zak patat in de auto weg te werken of de tijd nemen om te genieten van een (h)eerlijk maaltijd – zonder tv of mobiel.

Slow Living is ontdekken wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt. En de regie pakken over je eigen leven. Waar ont-moeten en ont-stressen jou gaan helpen. Waar je weer leert luisteren naar je eigen lichaam. Over voeden in plaats van vullen. Over bewuste  en gezonde keuzes. Over de schoonheid van de natuur. Over lief zijn voor jezelf, voor de ander en voor onze aarde. Over positiviteit en genieten.

En weet je wat? Er is niet één weg naar de beste versie van jezelf en een slow life. En dat is helemaal okay!

 

download ont-stress toolkit

Mijn journey naar een slow & simple way of life.

Mijn naam is Margriet, oprichter van Slowfulness en na een zoektocht doe ik eindelijk waar mijn hart ligt: schrijven over een slow & healthy leven om andere vrouwen mee te inspireren en te helpen.

Ik begin bij het begin. En dit is een nieuw begin. Bloggen over mijn slow(fulness) journey – een ontdekkingstocht naar nog veel meer gezondheid en ontspanning. Ik ga op zoek naar de fijnste slow hotspots, (h)eerlijke recepten en alles dat met Slow living en ont-stressen te maken heeft.

 Ga jij met mij mee op reis?

love to connect…

Instagram is een magisch medium waar je inspiratie en kijkjes in mijn leven vind. Volg me en ik neem je mee in mijn wereld.

Op Facebook kan je mij ook vinden, al ben ik hier wel iets minder actief.

Pinterest vind ik fantastisch. Ik ben het nog aan het uitvogelen, maar ligt dicht bij mijn hart.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

READ ALL ABOUT IT –  MORE HAPPINESS FOR YOU

Wil je iedere maand een superleuke mail ontvangen vol inspiratie, inzichten, motivatie, recepten en wijze lessen? Schrijf je hieronder in én ontvang mijn ont-stress toolkit helemaal GRATIS waarin je leert je wat het geheim is van een leven zonder stress.

Voor iedere vrouw die helemaal klaar is met stress!