Refreshing gazpacho
Deze frisse gazpacho is een perfecte lunch op warme zomerse dagen. Eventuele leftovers kan je de volgende dag serveren als voorgerecht bij het avondeten of als bijgerechtje bij de bbq
Gazpacho is een Spaanse koude soep, gemaakt van rauwe groenten. Deze gezonde soep is ijskoud het lekkerst en zit boordevol groenten die veel vocht bevatten.
Daarnaast maak je dit lekkere soepje letterlijk in een handomdraai klaar. Groente snijden, even blenden, op smaak brengen en goed koud laten worden in de koelkast.
That’s all!

-
.4-6 tomaten
-
1 zoete puntpaprika
-
een halve ui
-
een halve komkommer
-
een teentje knoflook
-
vers citroensap (van een halve citroen)
-
2 eetlepel olijfolie
-
1 eetlepel balsamico azijn
-
peper en zout naar smaak
-
verse basilicum
BEREIDING
Snijd de komkommer, tomaten, paprika en ui in grove stukken en doe ze in de blender.
Voeg de olijfolie, de balsamicoazijn, het citroensap en de het teentje knoflook toe.
Blend away! Je wilt tenslotte een lekker ‘smooth’ soepje krijgen.
Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast om af te koelen.
Serveer met wat blaadjes verse basilicum en ‘groente croutons”
Deze soep krijgt net even wat meer bite wanneer je stukjes komkommer, tomaat en paprika als garnituur, oftewel ‘groente croutons’ gebruikt.
Njoy!