My story

De wereld waarin we leven gaat steeds harder, sneller en vraagt zoveel van ons.

Jarenlang was ik bezig met de buitenwereld. Deed ik het allemaal wel goed? Wat zouden ze wel niet van mij vinden. Ik ging mee in het tempo en deed alles wat er van mij verwacht werd.

En uiteindelijk viel ik om. Ik ging keihard onderuit.

hi, ik ben Margriet. Single mom en enthousiaste ondernemer

Sneak peak in mijn journey: Iets meer dan 10 jaar geleden vinkte ik alle hokjes aan: huisje, boompje, beestje. Druk aan het werk: part-time voor een werkgever, part-time in mijn bedrijf en de rest van de tijd zorgde ik voor mijn gezin.

Dat leven zag er op papier goed uit, maar de realiteit was anders. Ik rookte als een schoorsteen, deed niets aan sport en regelmatig stond er een maaltijd van de Chinees en patatzaak op tafel.

Ik was hele dagen aan het rennen en vliegen. Ik had ook nog een druk sociaal leven, waarbij ik probeerde de leuke gezellig vriendin te zijn. Ik moest zo ontzettend veel van mezelf. En het resultaat? Oververmoeid, ongelukkig, regelmatig hoofdpijn en huilbuien.

Ik liep de deur plat bij mijn huisarts. Ik zat aan de anti-depressiva om de scherpe randen van mijn leven te verzachten. Met andere woorden: ik had last van dikke stress en vond het diep van binnen eigenlijk allemaal ruk!

En toen deed ik iets wat niemand verwachtte. Het was niet makkelijk, maar ik wist dat het moest gebeuren. Ik stopte niet alleen met roken, ging gezond eten, begon met hardlopen maar ik scheidde ook van de vader van mijn kinderen. Ik kon niet meer. Ik was helemaal op en leeg.

Was hiermee dan alles opgelost? Hell no! Ik ging daarna keihard op mijn bek, want ik stapte in een andere relatie. Eentje die 180% anders was dan de vorige, maar ook ongelooflijk toxic. Daar zat ik dan, in een shit relatie met een narcist. Ik had een leidinggevende waar ik geen klik mee had. Ik kwam in een burn-out terecht. Anderhalf jaar zat ik thuis. Een heftige periode.

Ook het vele sporten – ik liep gemiddeld 80 kilometer in de week (trainen voor (halve) marathons, RoPaRun en andere hardloopwedstrijden) en ik gaf bootcamp trainingen – had mijn lichaam fysiek uitgeput. Ondanks dat ik ontzettend gezond at, kreeg ik te weinig voedingsstoffen binnen.

Ik wist dat ik het niet alleen kon, dus ik pakte alle hulp die ik kon krijgen en ik leerde langzaam weer te luisteren naar mijn lichaam én mijn intuïtie. Mijn onderbuikgevoel. Na jarenlang mezelf weggecijferd te hebben en mijn hele leven in dienst van anderen te zijn geweest, werd het de hoogste tijd om nu echt naar mezelf te luisteren.

Ik gooide het roer volledig om. Ik verbrak mijn relatie en verliet mijn werkgever. Binnen een paar dagen had ik geen vent, geen huis en geen baan. Ik woonde zelfs 7 maanden met de kids bij mijn ouders. Maar voor het eerste voelde ik mij vrij. 

Ik leerde dat slow & healthy living is geen bestemming, maar een tool. Ik bepaal nu zelf de richting van mijn leven. Ik eet, leef en beweeg bewust en gezond. Ik zorg ervoor dat mijn voedingsstoffen aangevuld worden, dat mijn lichaam echt goed gevoed is.

En ik run ook mijn bedrijf op een gezonde en ontspannen manier. Waardoor werk geen werken is. Ik zit achter het stuur en niet meer op de bijrijdersstoel. Ik leef mijn leven op mijn voorwaarden. Ik gooide mijn bagage weg. De bagage die ik te lang meesleepte met dingen die me niet meer dienden. 

Nu hou ik me dagelijks bezig met dat wat ik het allerleukste vind om te doen, namelijk andere vrouwen helpen naar een gezond en ontspannen lifestyle…. En dan wel op een iets handigere manier dan ik zelf heb gedaan!

Van stress naar rust en ontspanning: nu help ik andere vrouwen naar een gezonde en ontspannen lifestyle!

Dit is typisch Margriet

Perfectionistisch. Ik ben perfectionistisch. Wil altijd alles goed mogelijk doen en hou van het perfecte plaatje. Ik heb inmiddels wel geleerd dat 80% ook goed is :-), maar ik hou van details en puntjes op de i. Daar word ik blij van.

Doen. Ik ben er eentje in de categorie, doen. Op z’n Rotterdams zou je zeggen: niet lullen maar poetsen. Schouders eronder en gaan én vooral niet zo meuten. En(!) ik ben fan van de bekende Pippi Langkous uitspraak: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”.

Positief. Ik ben iemand die positief is ingesteld. Negativiteit zal ik  altijd omdraaien. Wat is er wel goed, wat lukt wel. Daardoor het leven echt een stuk leuker. 

Creatief. Ik ben creatief in het breedste zin van het woord. Van knippen, plakken, klussen, van hele huizen inrichten, taarten bakken en schilderen, en van websites bouwen tot boeken schrijven. Je kan het zo gek niet verzinnen of ik heb het wel gedaan of ben er nog steeds mee aan de gang.

Tweeling. Sterrenbeeld. Ik ben een typische tweeling. Twee kanten. Ik kan druk en enthousiast zijn, maar ook rustig en stil. Ik kan van links naar rechts schieten. Ik kan lachen en huilen tegelijkertijd. Ik ben yin en yang. Ik heb mannelijke en vrouwelijke energie. En ergens in het midden zoek ik mijn balans. 

Ambitieuze vrouwen zoals jij en ik

De afgelopen jaren heb ik heel veel mensen – jong, oud, man, vrouw, dik, dun – geholpen op weg naar een gezonde leefstijl met een gezond gewicht, meer rust in hun hoofd en ontspanning in hun lijf. En alles vond ik leuk. Alles deed ik met passie én resultaat. Niets is leuker dan blije en ontspannen klanten die resultaat hebben, dat ze niet hadden verwacht.

Maar ik blijf altijd op zoek naar uitdaging, zo ook in mijn bedrijf. Ik wilde aan de voorkant zitten van stress, ontspanning en gezondheid. Preventief je gezondheid optimaliseren. Je lichaam en je leven geven wat het nodig heeft en wat het zo ontzettend verdient.

Daarnaast wilde ik een high value business bouwen, waarin alle facetten aan bod kwamen. Dus nam ik afscheid van mijn bestaande aanbod, van mijn (sport)massagestudio, van losse sessies en trainingen. Geen symptoombestrijding, geen quick fix, maar een life long fix. Echte transformatie.

Daarnaast vind ik het superleuk om met ambitieuze vrouwen te werken. Dit zijn niet de vrouwen die zich achter allerlei excuses verschuilen, of “ik probeer het nog wel even zelf” types, maar dit zijn degenen die willen gaan voor de beste resultaten. Die wel dat extra stapje willen zetten. Die willen groeien, niet klagen of zeuren en hun schouders eronder willen zetten. Maar nu even niet weten hoe of welke stappen ze kunnen zetten.

Ik weet dat zij keihard werken, maar dat hun lichaam ze steeds meer in de steek laat. Te weinig ontspanning maar ook te weinig beweging, te veel suikers, te weinig (verschillende) voedingsstoffen en grenzen die steeds meer vervagen of zelfs zijn verdwenen. Met als gevolg dat zij zich niet 100% fit voelen. Deze vrouwen zitten bij mij helemaal goed. 

And believe me. I know. Been there. Done that.

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat…

…ik geloof in geluk. Ik geloof in balans en ik geloof in het leven van een leven waar je van houdt. En dus de dingen doet en onderneemt waar je blij van wordt. Zo zijn mijn things of happiness:

Strandwandelingen + zonsondergangen + het zoeken naar schelpen + het voelen van de zon op m’n huid + veranderingen in de natuur + de schoonheid van alle seizoenen + wandelen door idylische dorpjes + creatief bezig zijn + rondtoeren op de scooter + echte connecties + diepe, betekenisvolle gesprekken + blije mensen + mijn kinderen + mijn hond + mijn familie & vrienden + spontane uitjes + weekendjes weg + reizen + hardlopen + yoga + mediteren + essentiële oliën + edelstenen + geïnspireerd worden + anderen inspireren + 9 holes op de golfbaan + positiviteit + tijd nemen voor ontspanning en “ik” tijd nemen + een gezonde en evenwichtige levensstijl + dankbaarheid + latte machiatto havermelk  + verse, warme thee + warme dekentjes + dikke vesten + haardvuur + brandende kaarsjes +  opgeruimd huis + oud doorleefd hout + warme douche + massages + goed gezelschap + gesprekken met vrienden + gezond, biologisch eten gemaakt met liefde + een wijntje  + terrasje pakken + nieuwe recepten uitproberen + authentiek leven + vanuit het hart + schoon beddengoed + het bos + planten & bloemen + erop uit met mijn kipcaravan#

Best een lijstje he. Ik hou van het concept Slow Living. Daar komt ook Slowfulness vandaan. Bewust kiezen voor jezelf en af en toe even stil staan en kijken waar je bent.

Waarschijnlijk omdat ik in mijn hoofd soms zo druk kan zijn (in mijn gedrag trouwens ook), dat ik rust en ontspanning op een andere manier toevoeg, waardoor er weer balans is.

Zo geniet ik aan de ene kant onwijs van het contact met anderen en aan de andere kant vind ik het heerlijk als ik een dag (of langer) niemand hoef te zien. Daarom trek ik er ook regelmatig alleen op uit. Een dag, een weekend of zelfs twee weken alleen op vakantie. Met niets en niemand rekening houden. I love it!

En dit gun ik jou ook

Omdat ik zelf zo’n lange reis heb gemaakt, wéét ik hoe het is om aan het begin ervan te staan. Maar ook om halverwege niet meer te weten hoe je nu verder moet. Ik snap dat de volgende stap soms lastig is. Maar ik gun jou net zo’n ontspannen leven als ik heb. Met een lichaam, lifestyle én onderneming waar je energie van krijgt en happy bent.

Gun jij dit jezelf ook en denk je dat ik degene bent die jou kan verder helpen? Of wil je gewoon inspiratie voor meer ontspanning en rust? Of twijfel je?  Stuur mij dan een mailtje met je telefoonnummer: margriet@slowfulness.nl. Soms geeft een belletje je al zoveel inzicht om zelf stappen te ondernemen. Ik help je graag.