home > slow evening > magnesium olie

Magnesium olie

Ontdek de voordelen en het gebruik van deze puur en effectieve zoutoplossing.

Magnesiumolie is een veelzijdig product dat kan worden gebruikt voor totale ontspanning van de spieren of voor plaatselijke behandeling. Hoewel het geen echte olie is, heeft het wel een olieachtige structuur. Het bestaat uit een verzadigde zoutoplossing in de meest geconcentreerde vorm mogelijk en elke spray of druppel bevat ongeveer 10 milligram pure magnesium chloride. Daarom is deze olie volledig puur, zonder toevoegingen en komt het rechtstreeks uit een Nederlandse bron.

Magnesium draagt bij aan belangrijke lichaamsprocessen, zoals ontspanning van de spieren, een gezond zenuwstelsel en bloedvaten, soepelere gewrichten, meer energie, uitgeruster wakker worden, een zachtere huid, stimulering van de vetverbranding, voorkomen van verkalking van bloedvaten, sterkere botten en tanden en ondersteuning van mineralen en vitamines. Daarom wordt magnesium ook wel hét anti-stress mineraal genoemd!

Hoe gebruik je de spray?

Ik gebruik magnesiumolie vooral om mijn spieren te ontspannen en de olie is gemakkelijk aan te brengen met behulp van de spray op de fles. Het wordt snel opgenomen door de huid, wat het een effectieve manier maakt om een magnesiumtekort aan te vullen. Voor het slapen gaan spray ik mijn voeten in en laat de olie gewoon zitten.

Om de spray te gebruiken, spray je beide voeten op bed in met 5 à 10 sprays en wrijf je ze tegen elkaar. Let op dat je ze niet met je handen aanraakt. Gedurende de nacht werkt je lichaam en de magnesium zorgt voor een goede nachtrust. Als je dit liever niet wilt, dan kun je de olie aanbrengen op je voeten, oksels en buik en deze ongeveer 10 tot 20 minuten laten intrekken voordat je het afspoelt.

Als je tekort hebt…

Als je een ernstig magnesiumtekort hebt, kun je de spray over je hele lichaam aanbrengen en deze ook 10 minuten laten inwerken. Heb je een gevoelige huid en een prikkelend gevoel ervaart, kun je je huid eerst vochtig maken met water voordat je de olie aanbrengt. Naarmate je huid gewend raakt aan het regelmatig aanbrengen van de olie, zal het prikkelende gevoel afnemen.

Een van de voordelen van magnesiumolie is dat het niet vlekt en gemakkelijk te gebruiken is. Let wel op dat de olie niet in contact komt met je ogen of wonden, omdat dit een onaangenaam gevoel kan geven. Mocht dit toch gebeuren, spoel dan gelijk af met veel lauwwarm water. Ontdek de voordelen van magnesiumolie en verbeter je gezondheid op een natuurlijke en effectieve manier!

Lees hier nog veel meer over magnesium.