Heeey, ja gaat goed hoor!” roep je met je heppie de peppie face naar die vriendin die je onderweg tegenkomt.

Maar ondertussen heb je ruk geslapen, heb je jezelf uit bed moeten sleuren, heb je een to-do list van hier tot Tokio en kan je met moeite je aandacht erbij houden bij je werk. Het gezeur van je collega’s kan je amper handelen. En alleen de vraag al: “wat eten we vanavond” doet je stuiteren 

Je reageert jouw irritatie en frustratie steeds vaker af op je partner en kids…je voelt je verdrietig en alleen, ondanks alle mensen om je heen.

Wanneer ga je aan jezelf toegeven dat het helemaal niet zo lekker gaat?

 

Waarom is toegeven zo lastig? 

Je wilt zo graag meer rust, ontspanning en gezondheid in je lijf & life. 

Geen gestress, geen gedoe en vooral(!) geen gezeik. En toch blijven we allemaal rond rennen als kippen zonder kop, we zijn uitgeput, oververmoeid, hebben dikke stress en de meeste van ons hebben het gevoel dat er iets ontbreekt.

Een van de snelste manieren om precies te bepalen waar je wilt zijn, is om heel duidelijk te zijn over waar je niet wilt zijn. Hoe gek het ook klinkt – we zijn veel beter in het opsommen van de dingen die we niet willen of waar we niet tevreden over zijn dan in het uiten van onze ultieme verlangens. Het is gewoon hoe ons brein werkt.

Google maar eens op negativity bias. Negativity bias is een term die betrekking heeft op de negatieve werking van de hersenen van de mens.
Het menselijke brein is dusdanig opgebouwd dat er een grotere gevoeligheid is voor onplezierige impulsen. Dit wetende kunnen we dus net zo goed beginnen met wat makkelijk is…

fuck-it list

Stel jouw ultieme f#uck it list samen.

Denk eens na waarover je niet tevreden bent, waar je klaar mee bent om te doen of te laten, waar je je druk over maakt, om over te denken of je te voelen. Of wie? Maar ook wat je niet meer wilt kopen of eten. Waar je vanaf nu NEE tegen wil zeggen. Waar wil je mee stoppen?

WAAR BEN JE HELEMAAL KLAAR MEE?
En alles is okay. Er is geen goed of fout. Dit is jouw F#CK-IT lijst en de hoogste tijd om ook dit te erkennen.

20 MINUTES OF THINKING
Pak pen en papier en zet de timer op 20 minuten.
Met welke gedachten, gevoelens, mensen of wat er ook in je opkomt, ben jij helemaal klaar? Schrijf alles op wat er maar in je opkomt.

fuck-it list

Het is bijna onmogelijk te genieten van je leven als je last hebt van stress. En ik kan het mooi inpakken, maar soms is het gewoon allemaal even RUK en weet je het gewoon niet meer.

Je had wellicht verwacht inmiddels het leven toch wel eindelijk uitgevogeld had. Dat het allemaal wat meer zou flowen en dat het leven je toe zou lachen en dat het nu toch wel makkelijker zou worden.

En nee je mag niet klagen, ja het is zoals het is, en inderdaad er zijn er genoeg bij wie het veel minder gaat. Maar FUCK IT, jij bent er helemaal klaar mee!

En ik weet uit ervaring dat het lastig is om ergens te beginnen en daarom doe je dit ook stap door stap. Dus kies iets dat je vanaf vandaag kan doen om minder stress te ervaren. Om te veranderen in je leven.

Dit hoeft geen hele lijst te zijn, maar slechts één.

Wat wil je zo ontzettend graag?

Waar verlang je naar?

begin klein.

Een kleine stap, een simpele stap, maar wel eentje die goed voelt. Waar je misschien al een tijdje mee rondloopt. Brainstorm. Zet een aantal ideeën op papier en ga met die ene stap die goed voelt aan de slag.

 

download ont-stress toolkit

Mijn journey naar een slow & simple way of life.

Mijn naam is Margriet, oprichter van Slowfulness en na een zoektocht doe ik eindelijk waar mijn hart ligt: schrijven over een slow & healthy leven om andere vrouwen mee te inspireren en te helpen.

Bloggen over mijn slow(fulness) journey – een ontdekkingstocht naar nog veel meer gezondheid en ontspanning – het ultieme ont-stressen. Ik ga op zoek naar de fijnste slow hotspots, (h)eerlijke recepten en alles dat met Slow living en ont-stressen te maken heeft.

 Ga jij met mij mee op reis?

love to connect…

Instagram is een magisch medium waar je inspiratie en kijkjes in mijn leven vind. Volg me en ik neem je mee in mijn wereld.

Pinterest vind ik fantastisch. Ik ben het nog aan het uitvogelen, maar ligt dicht bij mijn hart. 

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

READ ALL ABOUT IT –  MORE HAPPINESS FOR YOU

Wil je iedere maand een superleuke mail ontvangen vol inspiratie, inzichten, motivatie, recepten en wijze lessen? Schrijf je hieronder in én ontvang mijn ont-stress toolkit helemaal GRATIS waarin je leert je wat het geheim is van een leven zonder stress.

Voor iedere vrouw die helemaal klaar is met stress!