Halloumi summer salad
Wist je dat de rijpe, sappige vruchten mooi samengaan met een snufje versgemalen zwarte peper. Aardbeien kun je op talloze manier een lekker hartig randje geven.
Geef je gerecht met aardbeien een lekkere kruidige smaak door er basilicum, munt, of tijm overheen te strooien. Of gebruik balsamico azijn zoals in dit recept.
Zin in een frisse, zomerse salade? Deze salade met halloumi en aardbeiensalsa is zoet en hartig tegelijk.
Lekker als bijgerecht of lunch.

-
500 gram halloumi in plakken
-
25 gram rucola
-
250 g aardbeien in stukjes gesneden
-
2 eetlepels gehakte muntblaadjes + extra blaadjes voor erbij
-
2 eetlepels citroensap
-
2 eetlepels agavesiroop of pure ahornsiroop (of laat weg)
-
1 eetlepel balsamicoazijn
-
1 rode chilipeper zaadjes verwijderd, fijngehakt
-
60 ml olijfolie
BEREIDING
Klop voor de vinaigrette citroensap, agavesiroop, azijn, chilipeper en olie in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer de dressing door de aardbeien en de munt.
Grill de halloumi in een grillpan. Je kan een tosti-ijzer ook gebruiken om te grillen.
Leg de plakken halloumi op een serveerschaal en verdeel de aardbeiensalsa erover met de rucola en extra muntblaadjes.
Of je nu van hartig houdt of juist van zoet, met aardbeien (en ander zomerfruit): je kunt er alle kanten mee op!
Probeer eens iets nieuws! Je zal verrast zijn wat voor leuke en lekkere gerechten je tegenkomt!