Easy summer salad

Zal ik je eens iets zeggen? Er is één ding waar ik zeker van ben, en dat is dat je nooit genoeg inspiratie kunt hebben voor salade recepten, vooral voor zomerse salades. Zo ook deze easy summer salad.

Salades zijn namelijk het hele jaar door heerlijk! Of je ze nu tijdens de lunch wilt eten, als een makkelijke zomerse avondmaaltijd, of als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of kip.
Salades kunnen altijd en overal. Het mooie ervan is dat je gewoon kan improviseren met wat je in huis hebt.

Vaak neem ik even een kijkje in de koelkast en maak ik een salade met ingrediënten die er nog zijn. Ik heb altijd wel wat (restjes) verse groenten, noten, zaden of pitten op voorraad.

Zo kan je bijvoorbeeld wat groenten te roosteren voor een licht verwarmde salade. Of  grill er een stukje kipfilet bij. Soms kook ik een eitje, of voeg ik couscous of quinoa toe voor extra vulling.

En zo kan je in no time een heerlijke én gezonde salade op tafel zetten.

Easy summer salad
 

Ingrediënten

  • 100 gram veldsla
  • 1/2 avocado
  • 5 cherry tomaatjes
  • 1 kipfilet
  • 50 gram champignons
  • zeezout naar smaak
  • peper naar smaak

BEREIDING

Verdeel de sla over een bord.

Snijd de avocado en tomaatjes in stukjes en verdeel over de sla.

Grill of bak de kipfilet en snijd in kleine stukjes en grill of bak tegelijkertijd de champignons.

Verdeel de gegrilde kip en champignons over de salade.

Breng op smaak met peper en zout of andere favoriete kruiden.

Njoy! 

Heb je zin in een frisse, zomerse salade? Deze salade met halloumi en aardbeiensalsa is zoet en hartig tegelijk. Lekker als bijgerecht of lunch.