Easy summer salad

Zal ik je eens iets zeggen? Eén ding weet ik zeker…en dat is dat je nooit genoeg inspiratie kan hebben voor zomerse salade recepten. Of sowieso salade recepten. Want een salade kan je natuurlijk het hele jaar door eten.

Bij de lunch of gewoon als zomerse avondmaaltijd, maar ook bij een stukje vlees, vis of kip. Een salade kan altijd. Het maakt namelijk niet zoveel uit wat je bij elkaar gooit.

Vaak check ik de koelkast en maak ik een salade met wat ik nog heb liggen. Rauwkost, noten, pitten of zaden heb ik altijd op voorraad (tip).

De ene keer bak ik er wat groenten bij, dan heb ik een lauwwarme salade. De andere keer grill ik een kipfilet, kook ik een eitje of gooi ik er wat couscous of quinoa doorheen.

Zo maak ik in een handomdraai een lekkere én gezonde salade.

Easy summer salad
 
Ingrediënten
  • 100 gram veldsla
  • 1/2 avocado
  • 5 cherry tomaatjes
  • 1 kipfilet
  • 50 gram champignons
  • zeezout naar smaak
  • peper naar smaak

BEREIDING

Verdeel de sla over een bord.

Snijd de avocado en tomaatjes in stukjes en verdeel over de sla.

Grill of bak de kipfilet en snijd in kleine stukjes en grill of bak tegelijkertijd de champignons.

Verdeel de gegrilde kip en champignons over de salade.

Breng op smaak met peper en zout of andere favoriete kruiden.

Njoy!