confession time. ik ben een multipotential.

Van marketing & communicatie, van het maken van prachtige (bruids)taarten, van het organiseren van klantevenementen en beurzen, van het inrichten en stijlen van huizen en chaletten, het bouwen van websites, het geven van outdoor trainingen en advies over voeding en supplementen, het ontwikkelen en schrijven van mijn boek en programma’s, van het schilderen van honderden geboortestoeltjes, van masseren tot mediteren. Zomaar een greep uit mijn CV.  

In onze maatschappij werkt het alleen anders. Ingesteld op experts. Van jongs af aan worden we gestuurd om te kiezen. Een vak te leren en daar goed in te worden. Maar voor mij werkt het niet zo. Ik wist nooit wat ik moest worden. Ik heb altijd zoveel leuk gevonden. Jarenlang heb ik me geprobeerd te schikken naar de verwachtingen van de maatschappij en de mensen om mij heen.
Let je wel op jezelf? Doe je niet te veel? Oh, doe jij dat ook? Maak toch eens een keuze…

IK MOEST HET VELD RUIMEN
De afgelopen twee jaar zat ik met een WW uitkering van nog geen € 1000 thuis. Door een reorganisatie moest ik het veld ruimen. Ik ben alleenstaande moeder van 2 kinderen. Ik moet het dus allemaal alleen doen. Mijn huur is al € 1000, dus je begrijpt dat er nog wel wat gaten gedicht moesten worden. Ik had wel wat inkomsten vanuit mijn bedrijf Wellness Nieuwerkerk, maar ik heb masseren er altijd “bij” gedaan. Voornamelijk hotelgasten en amper een eigen klantenkring opgebouwd. Door corona ben ik ook nog eens meer dan 6 maanden dicht geweest en in de overige periode lag het hotel op z’n gat en kwam er dus geen euro binnen. Steun vanuit de overheid? Vergeet het maar.

En toch(!) maakte ik de keuze om volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan en te gaan onderzoeken wat IK echt leuk vind, waar IK energie van krijg!! En ondanks dat er geen euro binnenkwam investeerde ik in verschillende programma’s en opleidingen. Ik voltooide de opleiding tot NOBCO coach. Ik begon mijn reis met mister mindset Michael Pilarczyk, deed een traject voor ondernemende vrouwen en ‘as we speak’ volg ik een business coach groeiprogramma bij Nowherdays, wat overigens echt een aanrader is.

 

 

IK INVESTEERDE MEER DAN € 15.000(!) IN MEZELF
Ik investeerde alleen de afgelopen twee jaar al meer dan € 15.000(!) in mezelf. In mijn passies en interesses wil ik geen keuze maken, maar ik maakte wel de bewuste keuze om voor mezelf te kiezen. Te investeren in mezelf. En bespaarde kosten nog moeite. Wat ook ik kan het niet allemaal alleen en schakel hulp in waar nodig, waardoor ik nog meer kan groeien én bloeien.

En daar is Slowfulness door ontstaan. En wauw! Wat ben ik daar onwijs trots op! Slowfulness is ook een combinatie van allerlei kennis en kunde bij elkaar. Niet slechts één ding. Maar juist krachtig door het beste te combineren.

 

IK PAS GEWOONWEG NIET IN EEN HOKJE
Ik realiseer me iedere dag meer en meer dat het klaar mag zijn met het afremmen van mezelf en mezelf proberen in een hokje te proppen. Ik pas gewoonweg niet in één hokje. Mijn passie is niet maar één ding. Mijn karakter ook niet. Ik kan druk en enthousiast zijn, maar ben de rust zelve tijdens de behandelingen die ik geef. Zelfs mijn haar past niet in één hokje, want ik heb krullen én stijl haar. Mijn sterrenbeeld is tweeling. Het hele universum probeert het aan mij duidelijk te maken.
Ik heb een brede interesse en daardoor ook behoefte aan variatie. En door mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid heb ik verschillende talenten en interessegebieden ontwikkeld. Waarvoor zou ik mezelf dan beperken? Ik vind het gewoon superleuk om de vele dingen die ik leuk vind ook daadwerkelijk allemaal(!) te doen.

 

TOTAAL GEEN SJOEGE
Deze maand vervalt mijn uitkering. En ja, dat is wel een “dingetje”. Ik geloof 1000% in mijn bedrijf, maar ook die heeft tijd nodig om te groeien en te bloeien. Ik heb daarom toch aardig wat sollicitaties de deur uit gedaan omdat bij mij ook de schoorsteen moet blijven roken en mijn spaarpotje aardig leeg begint te raken. En ook hierdoor is het mij weer overduidelijk dat bedrijven vaak niet verder kijken dan hun neus lang is en zoeken naar iemand die in dat ene hokje past. En laat ik het dan niet hebben over het totaal geen sjoege krijgen op een sollicitatie. Geen reactie, helemaal niets. Wel mijn LinkedIn profiel bezoeken, maar dan stil. Dat is voor mij zo onbegrijpelijk. Dat past totaal niet bij mijn normen en waarden. En past niet bij wie ik ben. Voor zo’n organisatie zou ik zelfs niet eens willen werken. Die keuze kan ik dan wel weer makkelijk maken.

 

F#CKING TROTS OP MEZELF
En hierdoor ben ik nog meer ervan overtuigd dat mijn kracht ligt in wat ik doe met Slowfulness.. Staan voor wie je bent, leven volgens je eigen normen en waarden. Trots zijn op jezelf en dat je goed bent zoals je bent. Onderzoeken waar jou kracht ligt, stapje voor stapje goede gewoonten aanleren die je helpen te ontspannen, zodat je weer kan leven vol energie, liefde én balans. En of je nu wel in dat ene hokje of misschien net als ik in meerdere hokjes past, het is allemaal okay. Als jij maar durft te kiezen voor jezelf.  

Gelukkig heb een paar leuke upcoming freelance opdrachten naast mijn feel good coaching binnen Slowfulness. Ik zet mijn magische handen met alle liefde in bij Wellness Nieuwerkerk. En als jij nog een leuke freelance opdracht voor mij hebt, laat het dan weten, want ik help je graag!

En weet je…ik kom er wel. Ik geloof in mezelf én ben f#cking trots op mezelf. Ik ben een multipotential ♡