Bye Bye Winterdip: 3 tips om te ontspannen en te genieten ondanks de regen

Als de winterdip toeslaat, is het tijd om jezelf op te vrolijken! Lees mijn tips om te ontspannen en te genieten van deze tijd, ondanks het slechte weer…

Als de winterdip toeslaat, voelt het alsof je in een slechte film zit waar maar geen einde aan lijkt te komen. Je wordt chagrijnig van de regen, de kou, het gebrek aan zonlicht en de donkere dagen. Het lijkt wel alsof alles minder leuk en minder energiek is.

Maar wees gerust, je bent niet alleen. Veel mensen krijgen last van de winterdipje, vooral in deze tijd van het jaar. Gelukkig zijn er manieren om jezelf op te vrolijken en te ontspannen, zelfs als de zon niet schijnt.

bye bye winterdip - 3 tips om te ontspannen en te genieten ondanks de regen
 

Tip 1: Verwen jezelf met een thuis-spa avond

Als de winterdip toeslaat, is het tijd om extra goed voor jezelf te zorgen. Verwen jezelf met een ontspannende thuis-spa avond.

Steek wat kaarsen aan, zet een lekker muziekje op en maak een kopje thee. Vergeet niet om je telefoon uit te zetten en de rust te nemen die je verdient.

Begin je thuis-spa avond met een ontspannend bad. Voeg wat badolie of badzout toe en laat jezelf wegzakken in het warme water.

Maar wat als je geen bad hebt? Geen zorgen, je kunt nog steeds genieten van een ontspannende thuis-spa avond! Creëer bijvoorbeeld een stoombad in je badkamer. Zet een grote kom met heet water op de vloer en voeg een paar druppels etherische olie toe. Ga op een krukje of stoel zitten en bedek jezelf met een handdoek, zodat de stoom je gezicht en huid bereikt. Adem diep in en ontspan.

Je kunt ook een voetenbad maken. Vul een bak met warm water en voeg wat magnesium kristallen toe. Ik gebruik zelf altijd de magnesium kristallen van Permsal. De meest pure vorm van magnesium. Ik ben een groot fan van magnesium omdat het hét ont-stress mineraal is. Dubbel ontspannen dus! Laat je voeten weken en masseer ze met een voetenscrub. Vergeet niet om je nagels te knippen en te vijlen voor een frisse look.

Voor je gezicht kun je een sheetmasker gebruiken, deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Laat het masker 10 tot 15 minuten zitten en geniet van de rust. Voor je lichaam kun je een bodylotion of olie gebruiken, masseer deze rustig in en geef extra aandacht aan droge plekjes.

Vergeet niet om na je thuis-spa avond goed te hydrateren. Drink voldoende water en thee en eet gezonde, voedzame voeding om je lichaam te ondersteunen.

En voel je niet schuldig om zo nu en dan tijd voor jezelf te nemen, juist in deze tijd van het jaar is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Tip 2: Ga lekker cocoonen

Soms heb je gewoon even behoefte om lekker binnen te blijven en te cocoonen. En dat kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en tot rust te komen. Verwen jezelf met warme dekens, zachte kussens en kaarsen om een knusse sfeer te creëren. Maak het helemaal compleet met een lekkere warme drank, zoals een kopje thee of warme chocolademelk.

Maar hoe zorg je ervoor dat je echt kunt ontspannen tijdens je cocooning sessie? Allereerst is het belangrijk om jezelf af te sluiten van de buitenwereld. Zet je telefoon uit of leg hem in een andere kamer, zodat je niet gestoord wordt. Probeer je gedachten even los te laten en maak je geen zorgen over de dingen die nog op je to-do lijstje staan. Dit is jouw tijd om te ontspannen.

Een van mijn favoriete manieren om te ontspannen tijdens een cocooning sessie is het lezen van een boek. Het boek wat ik op dit moment – voor de tweede keer – aan het lezen ben is: Master Your Mindset van Michael Pilarczyk. Master Your Mindset gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Een echte aanrader!

Zoek een goed boek uit dat je echt interesseert en neem de tijd om erin te duiken. Gebruik een leeslampje om een gezellige sfeer te creëren en kruip weg onder je warme dekens en kussens.

Als lezen niet jouw ding is, dan kun je ook een film of serie kijken. Niet verzuipen in een dagelijkse netflix hangsessies. Maar maak er iets speciaals van. Zoek iets uit dat je nog niet hebt gezien of kies juist een all time classic en creëer je eigen thuisbioscoop. Gebruik een projector of een groot scherm om het echte bioscoopgevoel te krijgen. Maak het extra gezellig met wat popcorn en een lekkere warme drank.

En als je echt wilt ontspannen, dan kun je ook een yoga nidra sessie, een bodyscan of meditatie doen tijdens je cocooning sessie. Zorg ervoor dat je omgeving rustig is en dat je slaapkamer donker is, zodat je echt tot rust kunt komen. Gebruik een zachte deken en kussen om het extra comfortabel te maken.

Kortom, cocooning is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Zorg voor een gezellige en ontspannende sfeer met warme dekens, kussens en kaarsen.

Sluit jezelf af van de buitenwereld en maak je geen zorgen over je to-do lijstjes. Kies voor een goed boek, een film of een meditatiesessie en maak het helemaal compleet met een lekkere warme drank. Zo kom je helemaal ontspannen de winterdip door!

Bye bye winterdip -3 tips om te ontspannen en te genieten ondanks de regen
 

Tip 3: Ga naar buiten, ondanks de regen

Het kan verleidelijk zijn om binnen te blijven als het regent en koud is buiten, maar juist in de winter is het belangrijk om frisse buitenlucht en daglicht op te snuiven. Dit kan helpen om je stemming te verbeteren en je energieker te voelen. Ook kan buiten zijn je helpen om beter te slapen ’s nachts.

Als het regent, is het natuurlijk wel belangrijk om jezelf goed, maar vooral gezellig te kleden. Er zijn tegenwoordig superleuke regenjassen en warme, hippe kaplaarzen te koop. Of kijk eens naar deze leuke parapluZo blijf je droog en warm tijdens je wandeling, maar wordt het al een stuk leuker.

Ga op zoek naar mooie plekken om te wandelen, zoals bossen, parken en stranden. Je zult merken dat de natuur ook in de winter prachtig kan zijn. Geniet van de frisse lucht en de rust om je heen. Een thermoskan om warme dranken mee te nemen, zoals koffie of thee

En als je dan toch buiten bent, waarom maak je niet gebruik van het weer?

Spring in de plassen. Het kan je helpen om weer even kind te zijn en je gedachten te verzetten.

Have fun! 

Liefs Margriet