Blauw licht filter bril

Na een drukke dag kan je jezelf belonen door te ontspannen voor de tv, achter de computer of iPad of nog even een paar uur op je telefoon scrollen. Maar dit maakt eigenlijk de behoefte van je lichaam aan rust kapot. Televisie en mobiele apparatuur zorgen aan de ene kant voor een overdaad aan prikkels door alle boodschappen die je te zien krijgt.

Aan de andere kant zijn het bronnen van licht. Met name het blauwe licht (dat interpreteert onze hersenen als daglicht) van deze apparaten remt de aanmaak van melatonine af. Het hormoon dat je helpt bij het sneller in slaap vallen.

Bedtijd

Laat je hersenen weten dat het tijd is om naar bed te gaan door het licht uit te doen of te dimmen en minstens een uur voor het slapengaan achter je scherm (tv, telefoon, laptop) vandaan te komen. Zet de tv uit en dim het licht. Zet je telefoon uit of op vliegtuigstand en leg hem weg.

Morgen ben je weer bereikbaar 😉

Of draag in ieder geval een blauw licht filter bril. Het blauwe licht van je telefoon of laptop kan je biologische klok in de war schoppen. Het klinkt misschien een beetje suf, maar geloof me, er zijn tegenwoordig hele hippe varianten verkrijgbaar.

Zelf draag ik regelmatig mijn blauw licht filter bril een uur tot twee uur voor het slapen gaan en het werkt echt!

Doordat het blauwe licht wordt geblokkeerd, krijgen mijn hersenen het signaal dat het nacht is en wordt de aanmaak van melatonine gestimuleerd.

Hierdoor val ik sneller en dieper in slaap. Lees meer tips in mijn blog over slapen als een roos!

Weltrusten!

SLOW DOWN AND SLEEP WELL